LISSE PROGRESSIEF,

SOCIAAL

EN DUURZAAM

PvdA-GroenLinks maakt zich hard voor Volwassenenfonds Sport en Cultuur


Het Volwassenenfonds Sport en Cultuur zet zich in voor mensen van 18 jaar of ouder die leven rond het bestaansminimum om mee te kunnen doen met sport- en cultuuractiviteiten. In veel gezinnen die leven rond het bestaansminimum blijft geen geld over om mee te doen aan activiteiten als zwemles, muziekles, fitness, voetbal, theater- of dansles? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen.


In de omliggende gemeentes Teylingen, Hillegom, Noordwijk en Leiden wordt al meegewerkt met dit Volwassenenfonds, met overigens sterk wisselende bedragen. Maar de gemeente Lisse nog niet. Lisse werkt wel al met het Jeugdfonds sport en cultuur om jongeren een jaarlijkse tegemoetkoming te geven van 225 Euro voor sport en 450 Euro voor cultuur.


Vanuit de PvdA zijn nu vragen gesteld aan het College om ook vanuit Lisse budget voor het Volwassenenfonds beschikbaar te stellen. PvdA-GroenLinks maakt zich hard voor effectieve armoedebestrijding en wil in de komende collegeperiode hier samen met andere partijen praktische invulling aan geven.

Subsidie voor groene daken?


Wij kregen de vraag of wij willen stimuleren om subsidie voor groene daken te verlenen. PvdA-GroenLinks is warm voorstander van groene daken. Het is goed voor vasthouden van regenwater, verlagen van de omgevingstemperatuur en voor de biodiversiteit.


We pleiten niet overal direct voor subsidie omdat je het geld helaas maar één keer kan uitgeven, en er zijn veel onderwerpen die we willen stimuleren op het gebied van wonen, duurzaamheid, cultuur, armoede bestrijden, e.d.


Maar we sluiten zeker niet uit dat we subsidie voor groene daken wel aan de orde stellen of voorstellen daarvoor zullen ondersteunen.